דף עזר לכתיבת הערכה - עפ"י המודל הספירלי

חזרה לכלל החומרים


דף עזר לכתיבת הערכה - עפ"י המודל הספירלי (מ.בריל וא. טלר)

עובד ע"י מרים בריל

היחיד במע' פורמליות היחיד במע' חברתיות מערכת הפונה ומשפחתו מערכת הבעיה נתונים דמוגרפיים
עובדות הקשורות ביחסי הפונה, עם מערכות פורמליות כמו: כמו: לשכת עבודה, יחסים עם מעביד, קופת חולים, מוסדות חינוך של הילדים, ביטוח לאומי, לשכת הרווחה. יחסיו של הפונה כפי שהוצגו על ידו, ו/או ע"י אחרים משמעותים. ציטוט מדברי מוסר המידע תוך ציון שמו וקרבתו לפונה. איזה משמעות מייחס הפונה ואחרים ליחסים אלו כיום?

עובדות, תאורים ללא פרשנויות

עובדות הקשורות ביחסי הפונה,עם חבריו כפי שהוצגו על ידו, ו/או ע"י אחרים משמעותים. ציטוט מדברי מוסר המידע תוך ציון שמו וקרבתו לפונה. איזה משמעות מייחס הפונה ואחרים ליחסיו החברתיים של הפונה כיום?

הקיימים הבדלים משמעותיים בין הדרך בה רואה הפונה את המצב לבין ראיית אחרים?

עובדות, תאורים ללא פרשנויות

עובדות הקשורות במשפחת הפונה, יחסיו כפי שהוצגו על ידו, ו/או ע"י אחרים משמעותים. ציטוט מדברי מוסר המידע תוך ציון שמו וקרבתו לפונה. איזה משמעות מייחס הפונה ואחרים ליחסיו ומקומם בחייו כיום? הקיימים הבדלים משמעותיים בין הדרך בה רואה הפונה את המצב לבין ראיית אחרים אותו?

עובדות, תאורים ללא פרשנויות

עובדות הקשורות בסיבת הפניה, הקשיים של הפונה כפי שהוצגו על ידו, ו/או ע"י אחרים משמעותים.

ממתי קיימות? מי קשור בהן?

מה נעשה בקשר לכך בעבר?

מה בתוכו או מחוצה לו סייע לו? יש חשיבות רבה לדברי הפונה. יש לצטט מדברי מוסר המידע תוך ציון שמו וקרבתו לפונה. איזה משמעות מייחס הפונה לקשייו ומקומם בחייו כיום?

הקיימים הבדלים משמעותיים בין הדרך בה רואה הפונה את המצב לבין אחרים?

ידע עובדתי ותיאורי על הפונה מבחינה דמוגרפית: גיל, מין, מצב משפחתי, תעסוקה,השכלה, מבנה משפחה, ארץ מוצא, שנת עליה, וכו' נתונים עכשוויים:

מה ידוע לי על הפונה

בשלב זה של ההכרות .

ללא

פרשנות

רק

עובדות

ותיאורים.

במידה ויש פרשנויות והערכות של גורמים אחרים, הן תבאנה כציטוט.

תוך ציון המקור.

בין אם זה דו"ח קודם, או חוות-דעת של מומחה, או כל גורם אחר.

גופי ידע העוסקים ביחסי הפונה בתוך מערכות מוסדיות פורמליות כאשר במצוי במצבי קושי דומים. גופי ידע העוסקים ביחסי הפונה בתוך מערכות חברתיות כאשר במצוי במצבי קושי דומים. גופי ידע העוסקים, ביחסים בתוך המשפחה, כאשר מצויים

במצבי קושי דומים.

גופי ידע העוסקים, בבעיה שהוצגה ע"י הפונה, או ע"י הגוף המפנה. כמו: אבל, חולי,

חולי כרוני, גילוי עריות, גיל התבגרות, זהות עצמית, אבטלה, וכו'.

גופי ידע העוסקים במבנה הדמוגרפי של המשפחה,

כמו גיל ילדות, נעורים,התבגרות,זקנה.

מוצא אתני – מנהגים,הגירה מבנה משפחה

מצב תעסוקה

גופי ידע:

תחומי ידע מדעי, ממדעי החברה,

פסיכולוגיה,

רפואה,

אנתרופולוגיה

האם גופי הידע התיאורטיים, מסיעים בידי להבין את מצבו של הפונה? אם כן כיצד?

מהן השאלות העולות בי כשאני עובר/ת על הנתונים שאספתי אודות הפונה, ואחרי שקראתי חומר תיאורטי מומלץ? מהם כווני איסוף המידע הנוספים שירחיבו ויעמיקו את הבנתי את הפונה, בעייתו, יחסיו בתוך משפחתו, והמערכות המקיפות את חייו?

האם היו לפונה הזדמנויות לשינוי מצבו אותן לא ניצל? מדוע?

האם היו לפונה הצלחות שהוא או אחרים מציינים אותם? איך הצליח? מה ביכולותיו , או בסביבתו עזרו לו ?

שאלות

לגבי מידע חסר,

תחומים שאינם

מובנים לפונה

ולעובד

המידע הנוסף יכלול את סיפוריו והבנותיו של הפונה ושל אחרים משמעותיים בחייו, מידע שישפוך אור על השאלות שנשאלו . וכן, אודות התחומים העשויים לסייע לפונה להשיג מטרות בחייו. מידע נוסף, העונה

על שאלות

זה השלב בו "העובד והפונה יעצמו עיניים ויחשבו" . בהערכה יבואו לביטוי מחשבה, הבנה, מסקנות והמלצות לעתיד. של הפונה והעובד סביב 4 תחומים:

א. תחום הקושי בחיי הפונה – זיהוי ואיתור קשיי הפונה, משמעותם בחייו, משך קיומם, תגובותיו הרגשיות של הפונה ושל סביבתו לקיום הבעיה, ניסיונות קודמים להתמודד עם בעיה זו, יכולותיו של הפונה להתמודד עם קשיים אחרים במהלך חייו . אירועים והצלחות, יוצאי דופן . התייחסות לפערים בין תפיסות הפונה לתפיסות העובד.

ב. אישיות הפונה, יכולות קוגניטיביות ורגשיות שיסייעו בידו להתמודד עם תחום הקושי בחייו – הערכת תפקוד ביו-פיסי, תפקוד קוגניטיבי, התייחסות לסיבה ולתוצאה, בוחן מציאות, ארגון החשיבה, גמישות, ערכים, תפיסת עצמי, תפקוד רגשי, הבעת רגשות, מותאמות של רגש למצב, סקירת הישגיו, יכולותיו, התייחסות לפערים בין תפיסות הפונה לתפיסות העובד

ג. מערכות התמיכה של הפונה ומשפחתו- הערכת יחסיו של הפונה בתוך משפחתו הגרעינית ועם משפחתו המורחבת, עד כמה נענים צרכי הפונה באשר למשאבים בסיסים. מהן מערכות התמיכה החברתיות של הפונה (משפחה,קרובים, חברים, שכנים, ארגונים) מהי נגישות הפונה למערכות אלו, ואיזה שימוש עושה בהן. התייחסות לפערים בין תפיסות הפונה לתפיסות העובד

ד. המלצות לעתיד. תכנון ההתערבות – עיצוב מטרות ריאליות מבחינת התוכן, משך הזמן להשגתן, והתאמתן לצורכי הפונה. . התייחסות לפערים בין תפיסות הפונה לתפיסות העובד.

אינטגרציה

הערכת הפונה


Locations of visitors to this page